געוואלדיג! קעטעלאג פון אלע אייערע פאנטס

די אחראים: זייער נייגעריג, אחראי, thefact

לחיים ולברכה
שר האלפיים
תגובות: 2549
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג פאברואר 22, 2007 1:10 pm
לאקאציע: אונטער'ן נעץ

געוואלדיג! קעטעלאג פון אלע אייערע פאנטס

תגובהדורך לחיים ולברכה » מאנטאג פאברואר 11, 2008 1:51 pm

טיפוגרף פון פראג האט געשריבן א מעקרו אין ווארד וואס נעמט צוזאם אלע אידישע פאנטס פונעם קאמפיוטער אויף א הערליך מסודר'דיגע אופן.

Sub ListAllFonts()
Dim oDoc As Word.Document
Dim oTable As Word.Table
Dim iCnt As Long

If MsgBox("Do you wish to build a list?" & vbCr & _
"Building a list on older systems this may take a while" & vbCr & _
vbCr & "Screen may appear frozen" & vbCr & _
"Please wait for the list to complete", _
vbQuestion + vbYesNo, "Built Font list") = vbYes Then

Application.ScreenUpdating = False

'Create new doc to list font's
Set oDoc = Application.Documents.Add

'Create table of 2 columns and as many rows as there are fontnames
Set oTable = oDoc.Tables.Add(Range:=Selection.Range, _
NumRows:=Application.FontNames.Count + 1, _
NumColumns:=4)
With oTable
'Create table header
With .Cell(1, 1).Range
.Font.Name = "OGENBLACK"
.Font.Bold = True
.InsertAfter "שם הפונט"
End With

With .Cell(1, 2).Range
.Font.Name = "OGENBLACK"
.Font.Bold = True
.InsertAfter "תצוגת הפונט"
End With

With .Cell(1, 3).Range
.Font.Name = "OGENBLACK"
.Font.Bold = True
.InsertAfter "טקסט קצר"
End With

With .Cell(1, 4).Range
.Font.Name = "OGENBLACK"
.Font.Bold = True
.InsertAfter "שם הפונט"
End With

'Loop through Fontnames
For iCnt = 1 To Application.FontNames.Count
'Add Fontname to cell
With .Cell(iCnt + 1, 1).Range
.Font.Name = "Arial"
.Font.Size = 10
.InsertAfter Application.FontNames(iCnt)
End With

'Set Font in Cell to Fontname and insert example text
With .Cell(iCnt + 1, 2).Range
.Font.Name = Application.FontNames(iCnt)
.Font.Size = 10
.InsertAfter "אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת כםןףץ 1234567890 (?!)"
End With

'Set Font in Cell to Fontname and insert example text
With .Cell(iCnt + 1, 3).Range
.Font.Name = Application.FontNames(iCnt)
.Font.Size = 16
.InsertAfter "כך נפץ התרסק על גוזל קטן שדחף את צבי למים"
End With


'Set Font in Cell to Fontname and insert example text
With .Cell(iCnt + 1, 4).Range
.Font.Name = oTable.Cell(iCnt + 1, 3).Range.Font.Name
.Font.Size = 10
If .Font.Name = "Tahoma" Then oTable.Cell(iCnt + 1, 4).Row.Delete


.InsertAfter "פונט עברי"
End With

Next iCnt

'No borders and sort table Ascending
.Borders.Enable = False
.Sort SortOrder:=wdSortOrderAscending
End With
End If
End Sub
אם אין אני לי, אויב איך וועל נישט טוהן פאר מיינע אייגענע קינדער, מי לי, ווער וועט דאס טוהן אנשטאט מיר?

אוועטאר
אנדי פעטיט
שר שבעת אלפים
תגובות: 7174
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג סעפטעמבער 02, 2007 11:20 am
לאקאציע: אין די גלייזן

תגובהדורך אנדי פעטיט » מאנטאג פאברואר 11, 2008 2:00 pm

וואס האב איך דערפון?
הייב אויף דיינע הענטעלעך צום טאטע אין הימל!

אוועטאר
נאטורליך
שר חמש מאות
תגובות: 947
זיך איינגעשריבען אום: דינסטאג יולי 04, 2006 3:15 pm
פארבינד זיך:

תגובהדורך נאטורליך » מאנטאג פאברואר 11, 2008 2:01 pm

אפשר קענט איר מיר זאגען וויאזוי מען עסט א מעקרוי
וואס טוה איך דערמיט? ווי קאפי איך די שורות? ביטע זיי מסביר.

לחיים ולברכה
שר האלפיים
תגובות: 2549
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג פאברואר 22, 2007 1:10 pm
לאקאציע: אונטער'ן נעץ

תגובהדורך לחיים ולברכה » מאנטאג פאברואר 11, 2008 2:11 pm

אנדי, וואס דו האסט דערפון? אז א צווייטער איד וועט הנאה האבן.

נאטורליך, מ'עסט א מעקרוי זייער נאטורליך.....
עפן אויף ווארד, דרוק Alt+F8, טייפ אריין א נאמען פאר די נייע מעקרוי (למשל ListOfFonts), דערנאך דרוק Create, מעק אויס די פאר שורות וואס זענען דארט און פעיסט אריין די אויבדערמאנטע מגילה. דערנאך דרוק דעם 'ראן/סאב' קנעפל אינעם טולבאר, (ס'קוקט אויס ווי א 'פלעי' באטטאן פון א טעיפרעקארדער.)

ענטפער יעס צו זיין קשיא, און ביז אפאר סעקונדעס וועט עס זיין פארטיג. אויב האסטו נישט פארשטאנען, פרעג איבער.
אם אין אני לי, אויב איך וועל נישט טוהן פאר מיינע אייגענע קינדער, מי לי, ווער וועט דאס טוהן אנשטאט מיר?

אוועטאר
אנדי פעטיט
שר שבעת אלפים
תגובות: 7174
זיך איינגעשריבען אום: זונטאג סעפטעמבער 02, 2007 11:20 am
לאקאציע: אין די גלייזן

תגובהדורך אנדי פעטיט » מאנטאג פאברואר 11, 2008 2:17 pm

חיים ברכה,

איך האב געמיינט צו פרעגען אין אנדערע ווערטער אז איך ווייס ניט אמאל וואס מען טוט דערמיט און וואס עס טוט אויף.

אין אנדערע ווערטער, ביטע זיי מסביר אז איך זאל אויך קענען הנאה האבן.
הייב אויף דיינע הענטעלעך צום טאטע אין הימל!

אוועטאר
יאנאש
שר שמונת אלפים
תגובות: 8292
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יוני 28, 2006 8:40 pm
לאקאציע: וואו בינעך טאקע?

תגובהדורך יאנאש » מאנטאג פאברואר 11, 2008 2:18 pm

Sub ListAllFonts()
Dim oDoc As Word.Document
Dim oTable As Word.Table
Dim iCnt As Long

If MsgBox("Do you wish to build a list?" & vbCr & _
"Building a list on older systems this may take a while" & vbCr & _
vbCr & "Screen may appear frozen" & vbCr & _
"Please wait for the list to complete", _
vbQuestion + vbYesNo, "Built Font list") = vbYes Then

Application.ScreenUpdating = False

'Create new doc to list font's
Set oDoc = Application.Documents.Add

'Create table of 2 columns and as many rows as there are fontnames
Set oTable = oDoc.Tables.Add(Range:=Selection.Range, _
NumRows:=Application.FontNames.Count + 1, _
NumColumns:=4)
With oTable
'Create table header
With .Cell(1, 1).Range
.Font.Name = "OGENBLACK"
.Font.Bold = True
.InsertAfter "שם הפונט"
End With

With .Cell(1, 2).Range
.Font.Name = "OGENBLACK"
.Font.Bold = True
.InsertAfter "תצוגת הפונט"
End With

With .Cell(1, 3).Range
.Font.Name = "OGENBLACK"
.Font.Bold = True
.InsertAfter "טקסט קצר"
End With

With .Cell(1, 4).Range
.Font.Name = "OGENBLACK"
.Font.Bold = True
.InsertAfter "שם הפונט"
End With

'Loop through Fontnames
For iCnt = 1 To Application.FontNames.Count
'Add Fontname to cell
With .Cell(iCnt + 1, 1).Range
.Font.Name = "Arial"
.Font.Size = 10
.InsertAfter Application.FontNames(iCnt)
End With

'Set Font in Cell to Fontname and insert example text
With .Cell(iCnt + 1, 2).Range
.Font.Name = Application.FontNames(iCnt)
.Font.Size = 10
.InsertAfter "אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת כםןףץ 1234567890 (?!)"
End With

'Set Font in Cell to Fontname and insert example text
With .Cell(iCnt + 1, 3).Range
.Font.Name = Application.FontNames(iCnt)
.Font.Size = 16
.InsertAfter "יישר כח חיים ברוך פארן לייגן דעם מעקראו"
End With


'Set Font in Cell to Fontname and insert example text
With .Cell(iCnt + 1, 4).Range
.Font.Name = oTable.Cell(iCnt + 1, 3).Range.Font.Name
.Font.Size = 10
If .Font.Name = "Tahoma" Then oTable.Cell(iCnt + 1, 4).Row.Delete


.InsertAfter "פונט עברי"
End With

Next iCnt

'No borders and sort table Ascending
.Borders.Enable = False
.Sort SortOrder:=wdSortOrderAscending
End With
End If
End Sub

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11162
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מאנטאג פאברואר 11, 2008 2:32 pm

ווען די מעקרו איז געסעווט וואס טוה איך דערמיט נאכדעם וואס וועט מיר עס העלפן ווי?

אוועטאר
נאטורליך
שר חמש מאות
תגובות: 947
זיך איינגעשריבען אום: דינסטאג יולי 04, 2006 3:15 pm
פארבינד זיך:

תגובהדורך נאטורליך » מאנטאג פאברואר 11, 2008 2:36 pm

לחיים, עשיתי ככל אשר דברת אבער אנשטאט די אידישע אויתיות זעה איך נאר ????. וואב מיינט דאס?

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11162
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מאנטאג פאברואר 11, 2008 3:16 pm

אויף רוב פאנטס גיט ער מיר מיין דיפאלט פאנט

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11162
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מאנטאג פאברואר 11, 2008 3:19 pm

וואס איז פשט פון דעם
If .Font.Name = "Tahoma" Then oTable.Cell(iCnt + 1, 4).Row.Delete
וואס מאכט דאס אן פראבלעמן צו וואס?

לחיים ולברכה
שר האלפיים
תגובות: 2549
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג פאברואר 22, 2007 1:10 pm
לאקאציע: אונטער'ן נעץ

תגובהדורך לחיים ולברכה » מאנטאג פאברואר 11, 2008 4:09 pm

פאטאקי; 1) כ'פארשטיי נישט דיין פראגע. 2) קוקט אויס אז רוב פאנטס זענען שוין נישט אקטיוו, ביי מיר איז אויך אזוי אויף די פאנטס וואס ארבייטן נישט מיט ווינדאויס עקס פי. 3) דער פשט פונעם שורה ווייסעך נישט. כ'האב בכלל נישט קיין שייכות מיט די שפראך, כ'האב דאס נאר אראפגעברענגט לטובת הציבור.

יאנאש; האסט עפעס משנה געווען? אדער פלעין געקאפיט?

נאטורליך; וואסערע ווינדויס נוצטו? און וואסערע ווארד?
אם אין אני לי, אויב איך וועל נישט טוהן פאר מיינע אייגענע קינדער, מי לי, ווער וועט דאס טוהן אנשטאט מיר?

אוועטאר
יאנאש
שר שמונת אלפים
תגובות: 8292
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יוני 28, 2006 8:40 pm
לאקאציע: וואו בינעך טאקע?

תגובהדורך יאנאש » מאנטאג פאברואר 11, 2008 4:29 pm

חיים ברוך, מאך א מעקראו דערפון העסטו זעהן אויב כאב עפעס געטוישט, עס איז א געהיימע קאוד פון מיר צו דיר.

אוועטאר
נאטורליך
שר חמש מאות
תגובות: 947
זיך איינגעשריבען אום: דינסטאג יולי 04, 2006 3:15 pm
פארבינד זיך:

תגובהדורך נאטורליך » מאנטאג פאברואר 11, 2008 4:40 pm

ווינדואס xp און ווארד 2003

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11162
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מאנטאג פאברואר 11, 2008 5:10 pm

אה הייסט איך האב גענומען יאנאש'ס ווערסיע און געמיינט אז סאיז חיים ברוך
כא כא כא כא כא כא

יאנאש קענסט טאקע גוט ווי בי?

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11162
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מאנטאג פאברואר 11, 2008 5:11 pm

מענין לענין וואס איז טאקע פשט פון דעם משוגענעם זאץ

די קעצעלע איז ארויפגעשפרינגען אויפ באק...

וואס קומט ארויף ביי יעדע פאנט

אוועטאר
יאנאש
שר שמונת אלפים
תגובות: 8292
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יוני 28, 2006 8:40 pm
לאקאציע: וואו בינעך טאקע?

תגובהדורך יאנאש » מאנטאג פאברואר 11, 2008 5:36 pm

איך קען בכלל נישט ווי בי.

לחיים ולברכה
שר האלפיים
תגובות: 2549
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג פאברואר 22, 2007 1:10 pm
לאקאציע: אונטער'ן נעץ

תגובהדורך לחיים ולברכה » מאנטאג פאברואר 11, 2008 5:45 pm

חחחחחחחחחחחחח

כאבעס נישט פרובירט, נאר איבערגעקוקט דיין מעקרוי. ס'איז גוט.

אז דו ווילסט קענסטו טוישן צו "די קעצעלע איז ארויפגעשפרינגען אויפ'ן באק... "
אם אין אני לי, אויב איך וועל נישט טוהן פאר מיינע אייגענע קינדער, מי לי, ווער וועט דאס טוהן אנשטאט מיר?

אוועטאר
אלץ-ווייסער
שר חמש מאות
תגובות: 861
זיך איינגעשריבען אום: פרייטאג אפריל 27, 2007 11:35 am
לאקאציע: נע ונד

תגובהדורך אלץ-ווייסער » מאנטאג פאברואר 11, 2008 9:57 pm

ביי מיר קומען אלע פאונטס ארויף ?????
????
חוץ די נומערן זעט מען יא.

איך האב וויסטע (מלשון תוהו ובוהו) און אפיס תשס"ג למספ'.
בל' ס"ג - ניקס ווייסער וד"ל

לחיים ולברכה
שר האלפיים
תגובות: 2549
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג פאברואר 22, 2007 1:10 pm
לאקאציע: אונטער'ן נעץ

תגובהדורך לחיים ולברכה » דינסטאג פאברואר 12, 2008 11:47 am

אלץ ווייסער און נאטורליך, כ'קאן אייך באמת נישט העלפן. אפשר וועט דע פאקט קענען העלפן.

מיט אנטשולדיגונג.
אם אין אני לי, אויב איך וועל נישט טוהן פאר מיינע אייגענע קינדער, מי לי, ווער וועט דאס טוהן אנשטאט מיר?

אוועטאר
thefact
שר האלפיים
תגובות: 2512
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך ינואר 31, 2007 3:30 pm
לאקאציע: וויליאמסבורג, ברוקלין
פארבינד זיך:

תגובהדורך thefact » דינסטאג פאברואר 12, 2008 12:21 pm

אלץ ווייסער און נאטורליך;
אין די IDE (די VBA ווינדא) זעסטו יא די אותיות געהעריג?
הק' משה אהרן (וועבסייט - פראפייל)
לערנט אייך אויס צו שווימען אין די טיפע וואסערן פון קאמפיוטערס

די פאקט איז, אז מ'לערנט, קען מען, און אז נישט...

אוועטאר
פיקח
שר חמישים ומאתים
תגובות: 278
זיך איינגעשריבען אום: דינסטאג ינואר 01, 2008 6:15 pm

תגובהדורך פיקח » מיטוואך פאברואר 13, 2008 10:22 am

פאר די אלע וואס האבן קאמפלעינט אז עס קומט אויס אזוי ?????????????????? אנשטאט די געהעריגע אותיות וועל איך אצינד ארויסהעלפן.
די סיבה פארוואס דאס געשעט איז ווייל מען קאפיעט עס גלייך פון די קרעטשמע ארויף אויף די וויזיאעל בעיסיקס, און דאס מאכט די קונצן ווייל VB ארבעט נישט געהעריג מיט אידיש.
די עצה פארדעם איז צו קאפיען גלייך פון דא צו ווארד, און נאכדם עס נאך אמאל קאפיען צו VB.

אוועטאר
נאטורליך
שר חמש מאות
תגובות: 947
זיך איינגעשריבען אום: דינסטאג יולי 04, 2006 3:15 pm
פארבינד זיך:

תגובהדורך נאטורליך » מיטוואך פאברואר 13, 2008 2:41 pm

איך האב אזוי געטון און עס קומט נאך אלץ ארויך נאר ??? מארקס

אוועטאר
פיקח
שר חמישים ומאתים
תגובות: 278
זיך איינגעשריבען אום: דינסטאג ינואר 01, 2008 6:15 pm

תגובהדורך פיקח » מיטוואך פאברואר 13, 2008 3:09 pm

אין מיטן פון די קויד איז דא איין פלאץ ווי עס שטיי אלע אלף בית אין א סדר, גיב א קוק אויב ווען די פעיסט עס אריין אין ווארד קומט עס אויס אין א"ב אדער אין ?????, נאכדעם עמיר זעהן ווייטער.

אוועטאר
נאטורליך
שר חמש מאות
תגובות: 947
זיך איינגעשריבען אום: דינסטאג יולי 04, 2006 3:15 pm
פארבינד זיך:

תגובהדורך נאטורליך » מיטוואך פאברואר 13, 2008 4:26 pm

אין די ווארד פייל קען איך זעהן דעם א.ב.

אוועטאר
פיקח
שר חמישים ומאתים
תגובות: 278
זיך איינגעשריבען אום: דינסטאג ינואר 01, 2008 6:15 pm

תגובהדורך פיקח » מיטוואך פאברואר 13, 2008 5:46 pm

נאטורליך האט געשריבן:אין די ווארד פייל קען איך זעהן דעם א.ב.

און וואס טוט זיך מיט VB קענסט דארט אויך זעהן די א.ב. אדער נישט???


צוריק צו “הארדווער, פראגרעמס, און פארשידענס”

ווער איז אונליין

באנוצערס וואס דרייען זיך דא: נישטא קיין איינגעשריבענע באנוצערס און 2 געסט