וויאזוי שרייבט מען קוועריס אין SQL דעיטעבעס

די אחראים: זייער נייגעריג, אחראי, thefact

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

וויאזוי שרייבט מען קוועריס אין SQL דעיטעבעס

תגובהדורך שוועמל » מיטוואך אוקטובער 14, 2009 7:35 pm

די דאטא בעיס פארמאגט אסך טעיבעלס, יעדע טעיבל פארמאגט אסך קאלומס.

ביי איין טעיבל וויל איך טוישן די וועליו פון איין קאלום, אבער נאר פאר די רייעס וואס פארמאגן לדוגמא דאס ווארט "BODY" אין זיך.


וויאזוי שרייב איך די סארט קווערי?

איך ווייז א בילד וויאזוי עס קוקט אויס אין עקסעס.
לעצט פאראכטן דורך שוועמל אום זונטאג נובעמבער 29, 2009 9:23 am, מאל פאראכטן געווארן 1 סך הכל.
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11185
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מיטוואך אוקטובער 14, 2009 7:45 pm

עפן א קווערי אין סיקוועל וויו
און שרייב אזוי

קאוד: וועל אויס אלע

update table set column = 'New Value' where cloumn2 = 'BODY'

טויש די TABLE צי די ריכטיגע טעבל נאמען
און קאלום צי די ריכטיגע קאלומס נעמען
יעצט גיי צי דעזיין וויו און לערן דיך וויאזוי מען מאכט עס גרינגערהייט
ענדזשוי

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » מיטוואך אוקטובער 14, 2009 7:54 pm

וואו טויש איך די נעמען? און וואס איז שלעכט מיט די יעצטיגע נאמען.

איך קען נישט די אלף בית
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » מיטוואך אוקטובער 14, 2009 8:03 pm

ווען איך עפן אין דעזיין וויאו זאגט ער מיר אז מיין ווערסיע פון עקסעס איז א פריערדיגע ווערסיע פון די SQL סערווער און איך קען סייווי נישט מאכן קיין טשעינזשעס.

קען איך שרייבן קווערין אויך אין "מייקראסאפט מענעזשמענט סטודיא"?
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

DONE
שר חמישים ומאתים
תגובות: 252
זיך איינגעשריבען אום: מאנטאג נובעמבער 10, 2008 9:32 pm

תגובהדורך DONE » מיטוואך אוקטובער 14, 2009 8:44 pm

יא

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » מיטוואך אוקטובער 14, 2009 9:36 pm

HOW וויאזוי?
איך וויל שרייבן די קוועריס אין די פראדוקטס טעיבל.

ביטע פונקטליכע אינסטרוקציעס.
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11185
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מיטוואך אוקטובער 14, 2009 9:37 pm

קענסט דארט ניצן די זעלבע סיקוועל שטעיטמענט איך האב געשריבן אויבן

טוישן מיין איך אזוי

אפדעיט "טעיבל" דא לייג די נאמען פון טעיבל :wink:

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » מיטוואך אוקטובער 14, 2009 11:28 pm

אפשר קען עס איינער מאכן ביי מיר אין קאמפיוטער דורך טיעם וויוער?
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » דאנארשטאג אוקטובער 15, 2009 12:23 am

אקעי איך מיין אז מיין פראבלעם איז ווען איך דרוק אויף 'קוועריס' טעב האב איך נישט די אפציע פון "קריעט קוועריס".

איך לייג א בילד

טא וויאזוי קען איך באקומען די אפציע?
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » זונטאג אוקטובער 18, 2009 3:53 am

א דאנק פאר 'לאז געמאכט' פארן מיר העלפן איבערקומען דעם ניסיון..
ער האט זיך אריינגעכאפט צו מיר און מסדר געווען אלעס, נישט נאר וואס כ'אב געדארפט נאר אפילו זאכן וואס כ'אב נישט געדארפט :lol: :lol: :lol:

יעצט איז מיין שאלה ווען די WHERE קיווארד איז נאר א פארט פונעם פיעלד וויאזוי שרייב איך עס.

למשל דער קאוד וועט נישט ארבייטן אפילו די פיעלדס פארמאגן אזא קיווארד, אבער ס'יז נאר א חלק. וויאזוי שרייבט איך א חלק פונעם פיעלד?

קאוד: וועל אויס אלע

UPDATE    CMRC_Products
SET              Active = 'Y' 
WHERE     (ModelName = 'Baldwin Hyannis')
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11185
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » זונטאג אוקטובער 18, 2009 5:44 am

קאוד: וועל אויס אלע

UPDATE    CMRC_Products
SET              Active = 'Y' 
WHERE     (ModelName Like '%Baldwin Hyannis%')

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » זונטאג אוקטובער 18, 2009 5:46 am

א גרויסן דאנק פאטאקי פאר די מיה!
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

INSERT INTO

תגובהדורך שוועמל » דאנארשטאג ינואר 13, 2011 3:37 am

איך האב א SQL פראסיזשור וואס ברויך אריינשטעלן וועליוס אין די ריכטיגע קאלומס. וויל איך אבער אז איין וועליו זאל ער אריינשטעלן אין אן אנדערע טעיבל.
פארשטייט זיך אז די טעיבלס זענען פארבינדן מיט די איידענטיטי פון ORDERID

דאס איז מיין קאוד, אבער ער פארשטייט נישט אין וועלכע "קאלום" די וועליו ברויך אריינגיין אינעם צווייטן טעילב.

קאוד: וועל אויס אלע

           
ALTER  Procedure [dbo].[CMRC_SP_DataAdd]
(
    @CustomerID int,
    @PhoneNumber  varchar(50),
    @Status bit,
    @Discount money,
    @Price money,
    @Notes varchar(200),
    @OrderID    int OUTPUT
 )
   
    BEGIN Tran AddData

INSERT INTO CMRC_Table1
(
    CustomerID int,
    PhoneNumber  varchar(50),
    Status bit,
    Discount money,
    Price money
 )
    values
(
    @CustomerID int,
    @PhoneNumber  varchar(50),
    @Status bit,
    @Discount money,
    @Price money
)

   

און די וועליו NOTES דארף גיין צו א צווייטע טעיבל

קאוד: וועל אויס אלע

SELECT
    @OrderID = @@Identity
   
    INSERT INTO CMRC_Table2
(
    Notes
 )
    values
(
    @Notes
)
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11185
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » דאנארשטאג ינואר 13, 2011 10:46 am

קאוד: וועל אויס אלע

    INSERT INTO CMRC_Table2
(
    OrderID, Notes
)
    values
(
    @OrderID, @Notes
)

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » דאנארשטאג ינואר 13, 2011 9:24 pm

ניין ארבעט נישט.
די OrderID דארף ער נישט אינסערטן, דאס שטייט שוין אין טעיבל2.

ער דארף נאר אינסערטן די Notes אין טעיבל2 אויב די צוויי OrderID מעטשן.

דאנקע
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11185
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » דאנארשטאג ינואר 13, 2011 10:24 pm

דאן איז נישט אינסערט אינטו נאר אפדעיט

אינסערט אינטו מאכעט א נייע רייע

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » דאנארשטאג ינואר 13, 2011 11:34 pm

ניין נישט אפדעיט.
די דעטע איז "דעטע אן די פליי" עס ווערט יעצט באשאפן פון א וועב פארם און עס ברויך אריינגיין אין די טעיבלס.
רוב דעטע גייט אין טעיבל1 און א חלק דעטע גייט אין טעיבל2.
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » דינסטאג מארטש 22, 2011 10:57 pm

קען מיר עמיצער העלפן?
כ'וויל אפדעיטן איין טעיבל נאר אויב איינע פון די קאלומס איז א געוויסע וועליו אין אן אנדערן טעיבל, עס איז א דעפענסי קאלום, אבער נישט יענע קאלום זעלבסט וויל איך אפדעיטן.

קיצור איך מיין ס'יז איננער זשוין.


גוט וואלט געווען ווען איר קענט לינקן צו א לייכטע וועבסייט וואס איז קלאר און מסודר, די אלע ארויס דארט רעדן נישט צו מיר.
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11185
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » דינסטאג מארטש 22, 2011 11:00 pm

זיי ביטע בעסער מסביר

וואס איז דאס דעפענסי קאלום?

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » דינסטאג מארטש 22, 2011 11:57 pm

Dependency

וואס איך מיין צו זאגן איז אזוי, לדוגמא
טעיבל 1
> 5 קאלום'ס: נאמען, סוב_איידי, פערענט_איידי, אייטעם_איידי, סטעטוס.

טעיבל 2
> 5 קאלום'ס: מאדעל, ברענד_איידי, אייטעם_איידי, סטעטוס, פרייז.

(אייטעם_איידי איז א דעפענדענסי קאלום וואס פארבינדט די צוויי טעיבלס.)


יעצט וויל איך אפדעיטן פון טעיבל 1 די סטעטוס, אבער נאר דארט וואו די אייטעם_איידי מעטשט די אייטעם_איידי פון טעיבל 2 - רגע נאכנישט פארטיג, און נאר דארט וואו די ברענד_איידי פון טעיבל-2 איז וועליו 45.
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11185
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מיטוואך מארטש 23, 2011 12:14 am

update table1 inner join table2 on table2.itemid = table1.itemid set table1.status = table2.status where table2.brandid = 45

אוועטאר
פאטאקי08
שר עשרת אלפים
תגובות: 11185
זיך איינגעשריבען אום: דאנארשטאג אוגוסט 09, 2007 1:30 pm
לאקאציע: בקרוב אין וואשינגטאן

תגובהדורך פאטאקי08 » מיטוואך מארטש 23, 2011 12:16 am

דיסקלעימר
איך נעם נישט קיין אחריות אויף עני מעסס וואס סקען געשען אפשר פארשטיי איך נישט וואס דו מיינסט פונקט

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » מיטוואך מארטש 23, 2011 12:30 am

פאטאקי08 האט געשריבן:דיסקלעימר
איך נעם נישט קיין אחריות אויף עני מעסס וואס סקען געשען אפשר פארשטיי איך נישט וואס דו מיינסט פונקט

פון דעם האב איך זייער מורא געהאט...

אפשר געסטו מיר א ריקאווערי קווערי איך זאל אלעס קענען ריווערטן..?

כ'על מיך בעסער מסביר זיין, די WHERE עלעמענט איז א וועליו פון א אנדער טעיבל, דאס איז די גאנצע שוועריקייט דא.
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » מיטוואך מארטש 23, 2011 1:44 am

שוין ב"ה אן עצה געגעבן, מען ברויך נישט קיין אינער-זשוין דא.
(אויב איך דענק גוט איז איננער זשוין טאקע בלויז פאר פראסיזשור און נישט פאר קוועריס. )

אט איז די קאוד

קאוד: וועל אויס אלע

UPDATE table1      SET  status = 'false'
      FROM table2     
 WHERE table1.subid = '391' AND table2.brandid = '45'
 AND table1.itemid = table2.itemid


דאנקע פאטאקי דו ביסט געווען דער מתחיל
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)

אוועטאר
שוועמל
שר עשרת אלפים
תגובות: 14185
זיך איינגעשריבען אום: מיטוואך יולי 19, 2006 8:40 pm
לאקאציע: גידולו בכל מקום

תגובהדורך שוועמל » מאנטאג מאי 02, 2011 5:31 am

איז דא א מהלך צו מאכן UNDO נאך א אפדעיט קווערי?

דאס איז געווען מיין קווערי, כ'אב נעבעך בטעות פארטוישט 'סעט' מיט 'ווער'...

קאוד: וועל אויס אלע

UPDATE category
SET itemID = '125'
WHERE catID = '10'
שוש אשיש בה', תגל נפשי באלקי! (ישעיה סא)


צוריק צו “דעוועלאופערס ווינקל”

ווער איז אונליין

באנוצערס וואס דרייען זיך איצט דא: נישטא קיין איינגעשריבענע באנוצערס און איין גאסט